Om oss

Johansen Bakeri har en rik historie som familiebedrift drevet gjennom flere generasjoner. Her kan du bli bedre kjent med oss og lese mer om hvem vi er, vår historie og vårt bakeri.

Bakeriet har i dag rundt 40 ansatte og oppnådde sin høyeste omsetning noensinne i 2017.

Niels Johansen kom fra Haparanda i Sverige og etablerte i 1885 et lite bakeri på Sunndalsøra. Bakeriet drives i dag av femte generasjon og er Sunndalsøras eldste bedrift. Vi er et tradisjonelt håndverksbakeri som tilbyr et bredt spekter av brød- og bakervarer. Siden oppstarten har vi opparbeidet oss kunnskap, tradisjoner og erfaringer som gjør at vi kan tilby varer av høy kvalitet. Selv om vi alltid har ønsket å utvikle oss, er de fleste av oppskriftene de samme som vi alltid har brukt. Tilsetningsstoffer viker fra hele produktspekteret og vi er kjent for å levere produkter av høy kvalitet.

Bedriften har også opparbeidet seg et marked utenfor Sunndalsøra. I dag utgjør Eidsvåg, Kristiansund, Rindal og Oppdal de geografiske ytterpunktene. Den virkelig suksessen opplevde vi i årene rundt 1995, da vi firedoblet den totale omsetningen. Bakeriet ble blant annet leverandør av brødvarer til NATO-øvelsen «Strong Resolve» som foregikk på Nordmøre og vi fikk leveringsavtale med Fakta-butikkene som holdt til rundt om i distriktet. Vi startet også i denne tiden opp med catering.

Johansen Bakeri har totalt fem egne utsalgssteder der de selger sine brød- og bakervarer. I 1962 åpnet Konditoriet i det nye kjøpesenteret på Sunndalsøra. I dag er dette en av to butikker som har vært der siden starten. Bakeriet drev også en kafé i senteret fra 1990 til 2003, men denne ble solgt da vi heller ville bruke ressursene på Konditoriet som ga bedre avkastning.

I 1988 begynte vi så smått med leveranse av ferdigsmurte horn til portvakten på Hydro Aluminium. Dette utviklet seg etter hvert til større leveranser og i 2017 tok Johansen Bakeri over driften av kantinen til Aluminiumsverket som har over 700 ansatte. Her er vi også leverandør av frukt, kaffe og pappbeger til avdelingene. I tillegg har vi et eget utsalg ved bakeriet og kantine på Sunndal videregående skole.

VÅRT BAKERI

Bakeriet holder til i Nordmørsvegen 5 på Sunndalsøra. Her har vi vært siden 1954 og dette er stedet for vareutlevering og henting av bestilte varer. Vi har også eget utsalg i bakeriets 1. etasje. Totalt har Johansen Bakeri fem egne utsalgssteder i tillegg til kantiner ved Hydro Aluminium og Sunndal videregående skole.